Vaktechnisch is Accountantskantoor Fiscam verbonden aan de beroepsorganisatie voor Accountants, de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants genaamd, afgekort NBA. Om lid te mogen zijn van deze organisatie, dient de accountant een specialistische opleiding afgerond te hebben, om zodoende ook persoonlijk de titel AA (Accountant Administratieconsulent) of RA (Registeraccountant) te mogen voeren. 

 

In veel landen is, net als in Nederland, de accountantstitel een wettelijk beschermde titel en daarmee is het kwaliteitsniveau, de deskundigheid en de correcte toepassing van de (wettelijke) regels gewaarborgd.  De NBA speelt een belangrijke rol bij de opleiding tot en permanente bijscholing van accountants, waardoor het kwaliteitsniveau ook op peil blijft. Voor nadere informatie aangaande het beroep van accountant kunt u ook kijken op de site van de NBA.

 

Een accountant is van oorsprong iemand die beroepsmatig jaarrekeningen controleert, jaarrekeningen opmaakt of financiële administraties voert. De accountant van tegenwoordig moet echter zeer breed georiënteerd zijn en multidisciplinair, dat wil zeggen op de hoogte zijn van vele vakgebieden, om zodoende de ondernemer van deze tijd goed bij te kunnen staan.  Het gaat al lang niet meer alleen om financiële vraagstukken, maar ook onder andere fiscale,  juridische, organisatorische, maar ook bankzaken komen op het bordje van de accountant terecht en hierin dient hij de ondernemer te begeleiden en adviseren.

 

De accountants en assistenten van Accountantskantoor Fiscam kunnen u als ondernemer derhalve op vele gebieden direct of indirect helpen met allerlei vraagstukken. Ook is het voor u als ondernemer belangrijk dat Fiscam op basis van waarnemingen, informatie en gesprekken een signaalfunctie heeft, zodat er accuraat en op een juiste wijze actie wordt ondernomen om problemen te voorkomen en mee te denken de onderneming vooruit te helpen. Dat mag en kan van ons verwacht worden, echter uiteraard is een en ander altijd een voortvloeisel van een goede en open samenwerking tussen (assistent-)accountant en u als ondernemer.   

 

Bereikbaarheid

Ma. t/m vr. bereikbaar

van 8.30u tot 17u

Centrum Roermond

Snel en makkelijk te vinden.

Gratis Parkeren

Advies voor Ondernemers

Advies nodig?
Maak een afspraak.

Kennismakingsgesprek Gratis!